hostilandskrona2020_webbsida

Välkommen till en härlig höstdag i Landskronas stadskärna. Butikerna har öppet klockan 10-16.
Se hela programmet nedan.

PROGRAM

Martinas Marknad

Klockan 9-13 på Rådhustorget

Martinas Marknad är en matmarknad för det goda livet med höstens alla primörer; frukt och grönt, fisk och delikatesser. Martinas Marknad är uppkallad efter Martina Liljeblad som huserade med sin fiskförsäljning i rådhusets källare för 100 år sedan.

Utställare: Fruehagens Ägg, Saxtorps Lokalskafferi, Glada Geten Mejeri, Jennys Blommor, Arles Ostkaksbageri, Olofsgårdens potatis och grönsaker, Kullabygdens Fruktträdgårdar, Sigvard Månsgård, Eva i skogen, Allt om Ven, Krunegårdarnas Bigård, Anitas Dekorationer, Lwdesign/Bakluckan, Räftens Bigårdar, Ängbo Gård, Smakfullt, Fantasitårtor Ella Sjögren, Andrea Kontros, Honungsgården, Alfajores Dulcita, Mickes Fisk, Margareta Appelgren Nilsson och Bonnarps Hjortgård.

Stadsvandring – det medeltida Landskrona

Klockan 10 och klockan 11. Turen utgår från Rådhustorget

Följ med på 30 minuters stadsvandring där du får höra mer om några institutioner som fanns i det medeltida Landskrona. Vandringen avslutas vid Gamla kyrkans grund i Stadsparken där man nyligen uppfört en modell av den ursprungliga Johannes Döparens kyrka.

Begränsat antal platser, föranmälan på visit@landskrona.se eller på 0418-47 30 00

Walk of Fame

Klockan 12 på Järnvägsgatan. Musikunderhållning klockan 11.15-13.45

Landskronas borgmästare Gunlög Stenfelt avtäcker årets minnesstenar som tilldelas fotograf Anders Hilding (1931-2020) och historiker och författare Åke Jönsson (född 1949). Det kommer att vara ett begränsat antal platser i publiken under avtäckningen. Läs mer om Landskronas Walk of Fame.

Vernissage designutställningen Problems

Klockan 12-20 på Konsthallen

FORM US WITH LOVE är en internationell designstudio som grundades 2005. Sedan starten har studion haft passion för design och dess demokratiska potential. Utställningen Problems behandlar de problem man möter som designer och hur de löses med design som ett verktyg.

Arrangör är Landskrona konstförening. Entré 25 kronor, gratis för medlemmar i Landskrona konstförening

Ljuset i Landskrona

I höst och vinter bjuds Landskronabor och besökare in att uppleva och delta i ett sprakande ljusevenemang med installationer och utställningar på flera olika ställen i staden. Evenemanget börjar 10 oktober. Läs mer om Ljuset i Landskrona.

 

Vi uppmanar besökare att hålla avstånd och vara rädda om varandra så alla kan få en mysig höstdag i stadskärnan.

Videohälsningar från Landskronasamverkans medlemmar inför Höst i Landskrona